Huisarts in opleiding
Huisarts zijn betekent kiezen voor diversiteit en diversiteit. Je werk omvat zowel diagnose en behandeling als preventie en begeleiding. Je bent een generalist die het leven als zijn werkterrein neemt. Je staat heel dicht bij je patiënten en kent hun samenleving en sociale achtergrond. Als huisarts ben je meestal ook manager of ondernemer, al dan niet samen met anderen de kliniek runnen en samenwerken met andere artsen, praktijkondersteuners en assistenten.
Je huisartsencarrière kun je op veel manieren uitoefenen. Zelfstandig, in loondienst of als waarnemer, voltijds of deeltijds, in de stad, op het platteland of in het buitenland.
Onderwijzen
De opleiding van huisartsen is praktijkgericht en biedt ook de nodige ruimte voor wetenschappelijk onderzoek. Gedurende het grootste deel van het eerste en derde jaar van de opleiding doe je algemene praktijk. In het tweede jaar loop je een externe stage in een SEH, verpleeghuis of GGZ. Je hebt elke week een "terugkomdag". Wissel casusgeschiedenis, theorie, feedback en ervaring uit en werk op het gebied van vaardigheden. Als huisarts kun je een goed salaris krijgen en rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. De carrièrevooruitzichten zijn goed.
Geaccrediteerde permanente educatie
Algemene geneeskunde wordt erkend als permanente vorming. Dit betekent dat de opleiding wordt begeleid door twee KNMG-bureaus, CGS en RGS. Ze letten goed op wie welke training geeft. Ook wordt gekeken of de arts die wordt opgeleid aan alle eisen voldoet om de titel te mogen voeren en of hij of zij de titel in de toekomst kan behouden.
De opleiding tot huisarts duurt 3 jaar.
Trainingsplaatsen
De aanvraagprocedure is landelijk, twee keer per jaar. Dit omvat selectie- en plaatsingsprocedures. Om te solliciteren, gelieve het sollicitatieformulier in te vullen en een sollicitatiebrief te schrijven.
Medisch dossier boek
Het Handboek Medisch Profiel bevat informatie over de dagelijkse praktijk van medische professionals. In het huisartsengedeelte legt de arts uit hoe hun selectieproces verloopt en hoe tevreden ze erover zijn. Ook leest u hoe deze groep artsen hun werk ervaart en waardeert.